İsteyen Aracını Elektrikli Araca Dönüştürebilir !

elektrikli otomobilSanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, isteyen herkesin kendi aracını elektrikli araca dönüştürebileceğini ve bu dönüşümü yapacak olan dönüşüm firmalarının bakanlığa başvurduklarını belirtti.
Hürriyet Gazetesi’nden Aysel Alp’in haberine göre, Ankara’daki ilk elektrikli şarj istasyonu Sanayi Bakanlığına kurulduğu için, buradaki açılışı yapmak için düzenlenen törene katılan Ergün, burada ayrıca Türkiye’nin ilk elektrikli aracı olan ve Türkiye’de üretilen elektrikli Renault Fluence’i test etti.
Bakan Ergün test sürüşünden sonra elektirikli otomobille ilgili ilk düşüncelerini ‘hızlı, sessiz, seri’ olarak özetledi.
Elektrikli otolarda üretim maliyetinin yüksek olduğunu fakat vergi avantajı ile bu farkın

kapanacağını söyleyen Ergün, normal araçlarda yüzde 37 olan ÖTV oranının elektrikli araçlarda yüzde 3 olarak belirlendiğini hatırlattı.

Ergün dizel araçların 100 km’lik yolu 25-30 liraya, bu aracın ise 2.5 liraya gidebildiğini vurguladı.

Bakan Ergün, ayrıca Bakanlığa da 5 adet elektrikli otomobil aldıklarını ifade etti.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise elektrikli araçların evlerden ve işyerlerinden şarj olabileceğini ifade ederek, park alanlarında şarj olabilmesi için istasyonlar kurulacağını vurguladı.

Aybar, aracın aküsünün firmaya ait olduğunu, arabayı alanların Avrupa´da aylık 79 euro kira bedeli ödediklerini Türkiye´de de rakamın önümüzdeki günlerde belirleneceğini ifade etti.
Referans Hürriyet

4 Comments

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.